20170718 - ASEBangers

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

NIEUWS
Rijders nieuwsbericht ASE Unlimited Bangers teamrace 22 / 23 juli 2017
18 juli 2017

Wederom is gebleken hoe populair de teamrace is. 31 Teams van 8 maken het totaal van bijna 250 Bangers. Unlimited achterwielaangedreven Bangers wel te verstaan. Om alle deelnemers minimaal 3 keer de kans te bieden om aan de start te komen zijn er geen gast-klasses op de zaterdag, wel 21 heats Bangers! Ongekend!

Zoveel deelnemers houd ook in dat we elke vierkante meter rennerskwartier hard nodig zijn. Volg de aanwijzingen van de ASE vrijwilligers netjes op tijdens het parkeren. Indien er caravans meegenomen worden, zoek dan een plek buitenom zodat de caravan in een hoekje gedrukt kan worden.

De kindermotorcrossbaan kan ook volgezet worden met caravans of tenten, evenals de motorcross baan richting de kartbaan. Microbangers en Saloonstox auto’s, niet van zaterdagcoureurs, worden niet op het rennerskwartier geparkeerd. Deze kunnen tot zondag op de parkeerstrook staan langs de motorcross kantine naar achteren,aan de kant van de schietbaan.

Vrijdagavond vanaf 18:30 uur kunnen auto’s alvast ter keuring worden aangeboden. Het regelen van een daglicentie voor de zaterdag is dan ook al mogelijk. Je kunt alleen keuren mits in bezit van een geldige licentie en tot 21:15 kun je aansluiten in de rij.

Is je Banger goedgekeurd, dan mag je even op de Bangerarena testen. Max 1 tegelijk mag je, uiteraard volgens reglement, een paar rondjes lol maken.   Wel onder voorbehoud van de toestand van de baan.   Uiteindelijk parkeren op het middenterrein achter slot en grendel.

Zaterdag om 8:00 uur gaat het hek open naar de baan en vervolgen we de keuring. We hopen om 11:30 klaar te zijn, 12:00 starten met de races. Elk team mag een teamcoach tijdens de race op het middenterrein positioneren. Deze heeft een oranje of geel hesje aan met de teamnaam erop.  Deze teamcoaches staan in de binnenbochten bij de vlaggers. Uiteraard alleen als zijn of haar team racet en mag dan aanwijzingen geven.   

Na afloop (rode vlag) mogen alle Bangers meteen naar het rennerskwartier , dit voor een vlot dagverloop, en om de racecontrol rustig de tijd te geven te bepalen wat de raceuitslag is.   Er worden dan ook geen bekers vergeven voor heatoverwinningen.   Zodra de heatuitslagen bekend zijn worden ze via de teamcaptains groepsapp en via facebook verspreid.  Zo kan iedereen het raceverloop volgen.   Het draait uiteindelijk om 2 dingen, de coureur die als eerste finished, zijn team wint en is een stap verder om de finale te behalen.   Alsook het Best Entertainende Team maakt die zelfde stap.

Door de vele Engelse rijders (>30) en dus de RHD auto’s is blokken ten strengste verboden. Niet van binnen naar buiten, niet van buiten naar binnen, geen risico’s opzoeken. Vergeet ook niet de regel: géén T-bone tegen een auto die vlak (1 meter) bij de boarding staat. En, onnodig een rode vlag vragen betekent einde raceweekend voor de betreffende coureur. Blijf in de pitlane bij je Banger!   Let goed op de aanwijzingen van de pitlaneofficial!   Het is zeer, zeer belangrijk dat alles doorstroomt!   

Dan nog nieuws wat betreft de sanitaire voorzieningen:

De firma van der Kolk uit Zwolle https://twitter.com/vanderKOLK_z heeft het mogelijk gemaakt om gedurende het weekend gebruik te kunnen maken van douches en toiletten. Deze staan gepositioneerd op de motorcross baan tussen de zijingang van de arena en de licentiecontrol. Laten we er met ons allen wel zorg voor dragen dat hier zorgvuldig mee omgegaan wordt.

Zondag hebben we Unlimited Bangers leftover’s van de zaterdag aan de start, en heb je nog een gebruikte banger thuis staan, dan kan die ook gewoon mee naar Emmen. Daarnaast de Microbangers, Saloonstox en de 2ltr Saloon Stockcars. De coureurs die zowel zaterdag als zondag aan de start komen krijgen van het ASE Bangers bestuur een gratis entreebandje voor de zondag. Dus alle coureurs die willen proberen om zondag verder te gaan entertainen moeten een dagbandje kopen, en geen weekendbandje.

Wordt vervolgt, bedankt voor jullie medewerking!
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu