20171223BOT - ASEBangers

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

NIEUWS
Blue Oyster 2018
28 december 2017 
2009, het eerste jaar waar de Bangerrijders hun weg vonden richting Speedway Emmen, dat eigenlijk op zoek was naar een gastklasse die uniek in zn soort was en daardoor veel publiek mee bracht.
 
Het eerste Bangers Emmen evenement, op 4 april 2009, overtrof de stoutste verwachtingen. Zie de volgende startlijst: 
                                               
 
De eerste keer Unlimited Bangers en meteen dik 70 rijders op de startlijst! Een weergaloos succes werd het. Meteen werden de volgende datums vastgelegd; 13 juni, 22 augustus Unlimited Bangers, en op 10 oktober een 2 liter Banger meeting. Vanaf de eerste minuut een zeer succesvol ingrediënt voor Speedway Emmen! 2010 zette de trend voort met als klapstuk de eerste Blue Oyster Trophy. Met 97 deelnemers werd de magische 100 grens net niet gehaald, wat het jaar erop met 115 wel lukte. Het succes ging onveranderd voort, de aantallen omhoog. De Unlimited Bangers Teamraces stegen met kop en schouders er bovenuit met vanaf 2016 de max. te handelen 248 deelnemers.
 
 
2018 is het tiende jaar dat er op Speedway Emmen Unlimited Banger races georganiseerd worden
 
 
Inmiddels is de naam gewijzigd van Stockcar arena naar Stockcar & Banger arena, ASE Bangers is uitgegroeid tot een professionele organisatie voor een  professionele sport waar de termen plezier en lol maken absoluut bij horen.
 
 
Op de ASE Bangers vrijwilligers vergadering in 2016 werd het voorstel geopperd om in navolging van de pre’74 meeting op 22 juni 2013, waar 30 prachtige oudjes aan de start kwamen, weer eens een vergelijkbaar evenement neer te zetten. Gaandeweg vielen wat puzzelstukjes op hun plaats, en ineens is er een prachtig evenement ontstaan:
 
 
Speedway Emmen, Blue Oyster Trophy, 10 years ASE Bangers Anniversary
 
 
Een lange naam voor wat een groot evenement gaat worden. Hier enkele termen die aan dit evenement verbonden gaan worden:
 
·         Webshop met merchandising waarvan de opbrengsten ten gunste komen van de BOT 2018 deelnemers.
 
·         20 & 21 oktober, een race-weekend waar de deelnemers gratis entree krijgen.
 
·         Zaterdagavond een groot feest met muziek en nog veel meer sfeermakers.
 
·         Een Pre’73 race, en daarnaast nog afhankelijk van de inschrijving te bepalen races als Jag  / Yank / Rolls / Jap / Granada / 2ltr of wat dan ook, ideeën zijn van harte welkom.
 
·         Volvo / Frogeye races, want dit zijn de Bangers die belangrijk zijn geweest (en nog) voor ASE Bangers.
 
·         Elke race krijgt een aantal startplaatsen voor de grote finale die op zaterdag middag zal zijn.
 
·         Er is buiten de gratis entree voor de deelnemers en het prijzengeld om een reuzen budget beschikbaar om te verdelen onder de speurneuzen die iets aparts of ouds weten te vinden. Om te helpen om net dat oude hok binnen handbereik te kunnen halen.
 
 
ASE Bangers kan met behulp van veel vrijwilligers van alles organiseren, het zijn uiteindelijk de deelnemers die het maken tot wat het is. Vandaar deze vroegtijdige aankondiging om de gelegenheid te geven om iets moois te vinden of te bouwen.
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu